ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ТОВА КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПРЕВЪЗХОДНА СУПА - СЪВЕТИ - ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕМ - РЕЦЕПТИ - ЖЕНА - МЕЧТА
Сряда, 23.04.2014, 21:58

ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли, Гост · RSS

Меню:


Категории:
СЪВЕТИ [6]
Всякакви съвети за приготвянето на блюда, зимнина и напитки.
ПОДПРАВКИ [39]
Всякаква информация за подправките.
ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ [4]
Всякаква информация за хранителните продукти.
ТОПЛИННА ОБРАБОТКА [5]
Какво трябва да знаем за различните видове топлинната обработка.
ПРЕДВАРИТЕЛНА ОБРАБОТКА [2]
Какво трябва да знаем за обработката на продуктите преди готвене.

Анкета:
Оценете моя сайт
Общо отговори: 65

 РЕЦЕПТИ
Главна » Статии » ПОЛЕЗНО Е ДА ЗНАЕМ » СЪВЕТИ

ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ТОВА КАК ДА СИ НАПРАВИМ ПРЕВЪЗХОДНА СУПА

 Тук ще разгледам някои много важни аспекти за готвенето на супи и ще дам ценни съвети за това как да си направим превъзходна супа. 


ЦЕННИ СЪВЕТИ ЗА ТОВА КАК ДА СИ НАПРАВИМ

ПРЕВЪЗХОДНА СУПА



  • Всички продукти за супа да се нарязват на ситно и се поставят във врящата течност последователно, в зависимост от необходимото за сваряването им време.
  • Картофи и макаронени изделия се слагат в супата сурови, а целина, моркови, магданозови корени, кисело зеле - след предварителното им задушаване .
  • След слагането на един вид зеленчук, супата се изчаква да кипне, преди да се прибави друг вид зеленчук.
  • След кипването на супата варенето да продължава на тих огън.
  • Солта се прибавя към края на варенето, за да се извлекат по-пълно екстрактивните вещества, или в началото на варенето, ако се цели по-слабото им извличане.
  • Подправки се слагат 10-15 минути преди свалянето на супата от огъня, тъй като при продължително варене летливите им ароматни вещества могат да изчезнат.
  • Задължително се добавят само подходящи подправки. Например на чорба от зрял фасул подхожда джоджен, на чорба от леща - чубрица, на агнешка супа - черен пипер, джоджен, лимон, а на супи от риба или птици - парче лимон.
  • Застройката, която се прибавя към супите, трябва да бъде добре разбита. За да не се пресече, застройката се смесва със супата при леко загряване.
  • Застройката се прибавя няколко минути след свалянето на супата от огъня.

Категория: СЪВЕТИ | Добавено от: Admin (30.07.2011) | Автор: Надежда E
Преглеждания: 240 | Тагове: варенето, зеленчуци, подправки, супата, застройката, Супа, Чорба, как да, зеленчук | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Само регистрирани потребители могат да добавят коментари.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2014

Вход:


Търсене:


Покана:



Споделяне:
 
   





 
Мини-чат:

200

Безплатен уеб хостинг - oVo