ГЪБИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА - Готварство - ГОТВАРСТВО - РЕЦЕПТИ - ЖЕНА - МЕЧТА
Понеделник, 21.04.2014, 05:04

ГлавнаРегистрацияВход
Добре дошли, Гост · RSS

Меню:


Категории:
Готварство [44]

Анкета:
Оценете моя сайт
Общо отговори: 65

 РЕЦЕПТИ
Главна » Статии » ГОТВАРСТВО » Готварство

ГЪБИ С КАШКАВАЛ НА ФУРНА

Гъбите са една много полезна и вкусна храна. Те повишават апетита и внасят разнообразие в ежедневната храна. Освен това засилват имунната система и предпазват от затлъстяване и атеросклероза. Смята се,че са трудно смилаеми,но това е мит,тъй като те съдържат и вещества, подпомагащи храносмилателната система.Въпреки това е препоръчително да не се консумират от хора, страдащи от стомашни проблеми. Гъбите могат да се сравнят с най-пълноценните зеленчуци и да заместят напълно месото. Богати са на витамини и минерални соли, на амино и мастни киселини. Също така съдържат фибри, етерични масла и полизахариди. В себе си имат 88 до 92% вода,от 1.5 до 3.5% белтъчни вещества,от 1 до 3% въглехидрати /главно глюкоза и фруктоза/ и от 0.3 до 0.7% мазнини. Количеството на протеини е с 30% повече, отколкото при месото. Гъбите не съдържат нишесте. С една дума, гъбите са много полезни и важни за човешкото съществуване.Яжте ги, за да сте здрави. А в тази рецепта ще споделим как да си ги приготвите по един много вкусен начин.


Гъби с кашкавал

Продукти:

50г гъби, 20г масло, 2 яйца, 5г брашно, 150мл прясно мляко, 50г кашкавал, 5г галета, сол, черен пипер, 1/4лимон

Технология:

Нарязваме гъбите на дребно и ги задушаваме с половината масло.

Приготвяме си кашичка от останалото масло,затопленото брашно и млякото. Оставяме я да поизстине и прибавяме един по един жълтъците.

След като я размесим добре, я разделяме на 2 части.

Към едната половина прибавяме гъбите, подправени на вкус с лимоновия сок, сол и черен пипер. Прибавяме и половината кашкавал, настърган на ренде и разбъркваме.

Изсипваме приготвената смес в огнеупорен съд, намазан с мазнина и поръсен с галета.

Върху нея изсипваме втората смес, разбъркана с разбитите на сняг белтъци.

Поръсваме с кашкавал и печем в умерена фурна.

Поднасяме ястието докато е още топло.

 

Категория: Готварство | Добавено от: Admin (25.07.2011) | Автор: Надежда E
Преглеждания: 587 | Тагове: мляко, гъби, яйца, фурна, кашкавал | Рейтинг: 0.0/0
Общо коментари: 0
Само регистрирани потребители могат да добавят коментари.
[ Регистрация | Вход ]
Copyright MyCorp © 2014

Вход:


Търсене:


Покана:



Споделяне:
 
   





 
Мини-чат:

200

Безплатен уеб хостинг - oVo